הדלעת היא ירק מגוון ומזין שמשתלב בקלות במגוון מתכונים. הנה מתכון לסלט דלעת מזין וטעים שיתאים לכל דיאטה:
ראשית, תצטרכו: 1 קילוגרם דלעת, 1 כפית שמן זית, מלח, פלפל, תיבול לבחירתכם, וחצי כוס גרעיני דלעת.
הוסיפו את חצי הכוס של גרעיני הדלעת לתוך קערה גדולה. חתכו את הדלעת לקוביות בינוניות והוסיפו לקערה. מרחו שמן זית, מלח, פלפל ותיבול לבחירתכם על הדלעת והקפיצו היטב עד שכל הדלעת מומרחת.
שימו את הדלעת בתנור על 180 מעלות למשך 30 דקות. בדקו אם הדלעת רכה ואם לא, השאירו אותה לעוד כמה דקות עד שתהיה.
בינתיים, קלו את גרעיני הדלעת במחבת ללא שמן, עד שהם משנים צבע לחום זהוב. כאשר הדלעת מוכנה, הוסיפו את גרעיני הדלעת הקלויים וערבבו היטב.
אתם יכולים להגיש את הסלט כמנה צד או כמנה ראשית. אם אתם מעדיפים, תוכלו להוסיף קמח חלבון או חצי כוס של חומוס לסלט להוספת חלבון.
בתיאבון!