המאצ'ה היא אבקת תה ירוק יפנית מרוכזת, המשמשת לא רק להכנת תה אלא גם למגוון מאפים. אז כיצד מכינים עוגה מהמאצ'ה?
כדי להכין עוגת מאצ'ה תצטרך:
- 1 כוס קמח
- 1/4 כוס מאצ'ה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס שמן
- 2 ביצים
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קקאו איכותי
נתחיל במיקס של החומרים היבשים: הקמח, המאצ'ה, הסודה לשתייה והקקאו. לאחר מכן, נוסיף את החומרים הרטובים: המים, השמן והביצים. נמקס את החומרים יחד עד שנקבל תערובת חלקה.
נחמם תנור ל-180 מעלות ונשמן תבנית עגולה.
נשפוך את התערובת לתוך התבנית ונאפה במשך כ-30 דקות, עד שנקיש במרכז העוגה קיסם והוא יבוא יוצא יבש.
לאחר שהעוגה נאפתה, נצנן אותה לפני שנוסיף את הקישוט.
על גבי העוגה אפשר למרוח קרם חמאה לימוני עם קצת מאצ'ה או להשאיר את העוגה פשוטה כפי שהיא.
עוגת המאצ'ה מוכנה להגשה!